post

Når du er uheldig og ende som registreret dårlig betaler enten i RKI eller Debitor registeret, har det en række uheldige økonomiske følger for dig. Det er muligvis ikke noget, du vil mærke i hverdagen, men, hvis du ønsker at låne penge, kan det blive både svært og dyrt.

Mulighederne for at låne penge bliver pludselig forsvindende små, hvis som registreret i RKI en dag ønsker at ansøge om lidt ekstra penge eller et køb på kredit. Det er så godt som umuligt at finde firmaer, der godkender låneansøgninger fra dårlige betalere – og dem der gør, tager sig godt betalt for det. Så, hvad er dine muligheder?

Tag fat i dine kreditorer

Den bedste løsning er altid at forsøge at få styr på den gæld, der er skyld i at du er havnet i RKI, for kreditorerne ønsker altid at får deres penge tilbage.

Griber du telefonen og ringer til dem, er der rigtig gode chancer for, at I sammen kan finde frem til en løsning, der er tilfredsstillende for begge parter.

Hos RKI har du ikke muligheden for at lave en afdragsordning på din gæld, men taget du fat i kreditor, er det en god løsning for jer begge.

Få styr på din gæld

Sæt dig ned og skab dig et overblik over, hvad det reelt set er, du skylder og, hvordan du kan få samlet pengene sammen til at betale det af. At tage tyren ved hornene og rent faktisk få styr på, hvad din egentlige situation er, kan give en hel del ro og overskud til at få håndteret tingene på en hensigtsmæssig måde.

Det er tit, at vi mister overblikket og bare giver op – og det er netop der, hvor det begynder at blive dyrt, at have optaget lån online.

De største gebyrer ligger nemlig, hvis ikke afdragene betales til tiden.

Lån trods RKI

Vælger du alligevel at søge efter et lån til trods for din registrering i RKI, skal du være forberedt på, at det kommer til at koste dig dyrt.

Men er du forberedt på det og har lagt et grundigt budget, der sørger for, at du har råd til at betale alle afdragene til tiden, så findes der stadig firmaer, der vil tilbyde dig et lån.

For at sikre dig mod de høje udgifter, der er forbundet med at misse et afdrag eller betale for sent, så er det af yderste vigtighed, at du forbereder dig, inden du låner.

Det anbefales altid, at du betaler et lån af, inden du optager et nyt og har du været uheldig at ende i RKI, så er det bedst, at få løst det, inden du låner på ny.